« سقوط آخرالزّمانی | زیارت امام حسین(ع) یعنی زیارت خدا؟ » |
مسالمتآمیز و زیباست. زیبایی در آن هست. در عین حال یک مانور است و در واقع یک مناسک است که ما آن را باطن مناسک حج میدانیم. این هم یک مناسک است یک مراسم دینی و معنوی است که با اذن خدا توسط بشر انجام میشود؛ یعنی اصل آن را خدا القا کرده است اما نحوه آن را انسان انجام میدهد.
میخواستم بگویم ما الان فرمایش امام عسکری(ع) را میفهمیم که فرمودند زیارت اربعین نشانه مؤمن است؛ مؤمنی که در این زمان میآید و وارد عتبات میشود و با وجود خطر، خطر مرگ، پیاده به طرف کربلا میرود و زیارت میکند.
صورت منطقی دیگر آن میتواند این باشد که اگر نشانه مؤمن زیارت اربعین است پس الان این جایی که چنین اجتماعی برای زیارت وجود دارد جبهه ایمان است، جبهه انسانیت است، جبهه حقیقت است، جبهه نور است و در برابر آن جبهه پلیدی است که با آن مقابله میکند و از جمله پلیدترین آن جبهه کثیف اسلامنمای منافقین تکفیری داعشی ضد اسلام و ضد خداست که دقیقا ضد جریان امام حسین(ع) است. امیدواریم که به کوری چشم کفار، منافقین، شیاطین و دشمنان خدا و به کوری چشم این تکفیریان، امسال عظیمترین راهپیمایی اربعین صورت پذیرد.
کشف حقائق هم جنبه علمی و عقلی و بحثی دارد و هم جنبه شهودی. برای رسیدن به حقایق بیشتری که در این گنجینه عظیم عاشورایی نهفته است باید سلوک داشت. این سلوک هم مبتنی بر دو پایه علمی و عملی است. باید کار فکری و کار مطالعاتی و درس و بحث و گفت و شنود انجام بشود و اکتفا نشود به مقداری که شخص گفته و شنیده است. عدم اکتفا خیلی مهم است. پایه دیگر آن هم رفتاری و کرداری است. انسان به واسطه کردارش میتواند قلبا شهود کند و به میزانی که ما مؤدب به آداب الهی و دینی باشیم به همان میزان امکان شهود قلبی و درونی پیدا میکنیم. وقتی که شخص شهود کرد میبیند عاشورا چه دریا و اقیانوس بیکرانی است.
اینجاست که شخص خجالت نمیکشد بگوید هر چه هست در عاشوراست. «کل یوم عاشورا» در اینجا معنی پیدا میکند؛ چون شخص میبیند این واقعه بر تمام وقایع سیطره پیدا کرده و این زمان بر همه زمانها مسلط و حاکم شده است. معنای «کل یوم عاشورا» این است؛ یعنی این واقعه آن قدر عظمت دارد که جمیع وقایع و جمیع زمانها را تحت تأثیر قرار داده است و چیزی خارج از جریان تأثر از عاشورا نیست.
فرم در حال بارگذاری ...